Kadeti znova odlično, mladinci zaskrbljujoče

20.05.2013

V 22. kolu 2.SKL in 2.SML-zahod so nogometaši Šenčurja v nedeljo gostili moštvo Bele krajine. Bela krajina je skozi celotno sezono predstavljala enega izmed glavnih konkurentov za vrh v skupni razpredelnici (kadeti in mladinci), a je zaradi težav v članski ekipi v zadnjem času začel trpeti še rezultat pri kadetih in mladincih. Tudi včeraj so v Šenčur prišli močno okrnjeni tako, da so pri mladincih nastopili le z 10 igralci. In če smo že pri mladinski tekmi lahko včerajšnji dan ponudimo, kot streznitev glav (Šenčurja) tako vseh odgovornih v klubu kakor tudi samih nogometašev. Velika sreda je ponudila eno najmogočnejših slovenskih šol nogometa imenovana Koper, medtem ko ti isti fantje niso uspeli v težave spraviti 10 mož Bele krajine. Nikakor ne želimo odvzeti vrednosti zaslužene točke borbenim in nepopustljivim gostom iz oddaljenega Črnomlja, a grozljivo je bilo gledati nemoč Šenčurja skozi večino srečanja. Samo nekje dvajset minut drugega polčasa je spominjalo na gorenjskega pokalnega zmagovalca, vse ostalo bi želeli da gre v pozabo a kako naj pozabimo??? Prvi prejeti gol tako sodi v kategorijo nemogoče je mogoče ali pač dobrodošli prijatelji v našem golu, medtem ko drugi kaže na vso nezrelost fant-(ov) v situaciji, ko je potrebno samo še varno pripeljati srečanje do konca. Bistvo vsega je torej v napredku, ki s to bolečo izkušnjo ne sme izginiti v zaključku prvenstva.

Pri kadetih povsem drugačna slika, ki je prinesla štiri zadetke že v dobrih dvajsetih minutah in prikazala ves talent, ki ga ta generacija premore. Prav neverjetno je kako z zlahka so fantje prihajali v  zaključke in tudi solidno realizirali ponujeno. Vsekakor je že prvi polčas prinesel dovolj visoko razliko, da so na tekmi lahko nastopili prav vsi fantje in po svojih najboljših močeh pomagali k visoki "vaterpolski" zmagi domačina. Šenčur trenutno zaseda 9. mesto na skupni lestvici lige z dvema tekmama manj. Še bolj prijeten je pogled na kadetsko lestvico, ki trenutno varno drži 3. mesto v svojih nogah z upanjem na še kaj več.
Že v sredo moštvi čakata dve pomembni zaostali tekmi 21. kroga  proti moštvu Kalcer Radomlje in želimo si, da bi nas znova razveselili. Kadeti bodo svoje srečanje odigrali ob 16.00 uri medtem, ko mladinci na vrsto pridejo ob 18.00.