Tudi najmlajš še kako dobor brcajo žogo

22.05.2013

V soboto so naši najmlajši nogometaši odigrali prvo letošnjo tekmo. Lepo sončno vreme in nasmejani obrazi so popestrili sobotno dopoldne tako otrokom kot tudi staršem. Skupaj z nogometnim klubom Velesovo bomo skušali organizirati čim več takih dogodkov, vse pa je odvisno od vremenskih razmer in zasedenosti pokritega igrišča z umetno travo. V Velesovem  smo prvič preizkusili 10 popolnoma novih malih golov, ki pa so pokazali zelo pozitiven odziv mladih nogometašev.   Igra 3 na 3 na majhnem prostoru je zelo pozitivna za razvoj nogometnega znanja, kajti  ko gledamo  igro 7 na 7 na  veliko igrišče se otrok v 10 minutah igre mogoče z žogo sreča 5 do 10 krat, tu pa je žoga stalno prisotna pri vseh nogometaših,tako da je  igra na malem prostoru veliko bolj učinkovita kot na velikem  igrišču.  Mitja in Grega sta postavila 5 igrišč ,otroci pa so se menjali na intervalu  5 minut, tako da je bilo odigranih kar 20 tekem. Dogajanje bomo ponovili že to soboto,vendar se bomo zaradi slabega vremena preselili v  Šenčur,kjer nam pokrito igrišče z umetno travo omogoča nemoteno vadbo nogometa oziroma žogobrca kakor smo poimenovali igro na male gole.