Brez točk iz Radomelj

24.05.2013

V zaostali tekmi 21. kroga so se nogometaši Šenčurja odpravili na bližnje gostovanje v Radomlje. Namreč v sredo 22.5.2013 je bila odigrana tekma, ki bi morala biti na sporedu že 12.5.2013, a so Šenčurjani igrali v slovenskem pokalu ter s tem tekmi prestavili na poznejši termin.

Že takoj na začetku kadetske tekme so gostje izvedli hitro napadalno akcijo na polovici Radomelj in prek Jagodic Bašiča povedli. V nadaljevanju smo spremljali sila slabo predstavo tako enih kot drugih, ki ni kazala na to, da tekmo igrata moštvi z visokih mest prvenstvene razpredelnice. Posebej razočarali so domačini ki kljub zaostanku niso imeli nobenih namenov resno ogroziti vrata Gregorca. Bojazljivo so čakali na svojo priložnost iz protinapadov in ob koncu lahko rečemo se jim je ta taktika izplačala. Namreč v zadnjih desetih minutah so odločneje krenili proti vratom Šenčurja in iz edinih dveh resnih napadov dvakrat zadeli. Strelec zadetkov je bil Halili, ki se je dvakrat lepo znašel pred vrati gostov in še posebej z drugim zadetkom opozoril na izven serijsko kakovost. Na koncu malce nesrečen poraz Šenčurja, kjer bomo poleg izida žalovali še za poškodbami naših nogometašev. Lipar, Tominc in Gorjanec so vsi bili del tega nesrečnega elementa nogometne igre in samo upamo lahko, da se bodo čimprej vrnili v naš kader.
Mladinska tekma je ponudila podoben začetek tekme kot kadetska, saj so naši fantje povedli prek Markišiča in kljub podrejenem položaju na igrišču nekako nadzorovali potek srečanja. No na našo žalost in tudi začudenje pa je tokratno tekmo, kot že nič kolikokrat letos skrojil glavni sodnik srečanja g. Kolenovič. Najprej je domačim v skrajno spornih okoliščinah zapiskal najstrožjo kazen po teatralnem padcu domačega napadalca. Da cena ne bi bila prenizka pa je v 30 min. še enkrat pokazal na belo točko ter ob tem (upravičeno) izključil Vrtačnika, ki je igral z roko v slogu vratarja. No tisto, kar je presenetilo in razburilo vse Šenčurjane je bilo to, da sodnik pred tem ni piskal očitnega prekrška nad vratarjem Hočevarjem, ki je na koncu te akcije prineslo pred tem omenjeno igranje z roko Vrtačnika. Še bolj pa nas skrbi dejstvo, da so imeli Šenčurjani v trenutkih vodstva podobno situacijo v kazenskem prostoru Radomelj in sodnik ni storil ničesar. 
V glavnem po izključitvi se je videlo, da se je odsotnost enega nogometaša zdela odločilna prednost za Radomlje, ki so spretno izkoristili podarjeno. Visoka zmaga domačih je zaslužena, a kaj ko je tekma izgubila smisel z izključitvijo Vrtačnika v 30 min. srečanja.
Ob koncu lahko rečemo, da kljub slabemu rezultatskemu dnevu ostaja še nekaj priložnosti do konca sezone obema ekipama za popravek te resnično "črne srede"!   

Nazaj