Zaskrbljujoč odnos nekaterih igralcev do kluba

10.06.2013

V soboto 8.6.2013 se je nogometni klub Šenčur odpravil na Goriški konec države, natančneje v Vipolže, kjer so se srečali z ekipo Brda HIT.

Dogodki, ki so se odvijali pred tekmo, so pokazali na vse slabosti naše sredine in so zasenčili vse dobro narejeno v tej nogometni sezoni 2012/2013. Torej tudi ta zapis izjemoma ne bo namenjen posredovanju dogodkov iz obeh tekem. Kadeti in mladinci Šenčurja so se na oddaljeno gostovanje odpravili le z 18 igralci. Hitro vidite, da so manjkali kar štirje igralci za normalno popolnitev moštev. V praksi je to pomenilo, da so na tekmi kadetov gostje nastopili z 10 nogometaši, medtem ko pri mladincih z samo 8 nogometaši. Vse te odsotnosti so srhljiv prikaz sebičnosti in nelojalnosti nekemu nogometnemu okolju, ki želi tudi v takih trenutkih prikazati moč vztrajnosti in ne vdanosti v usodo in obup. Kljub težavam nekaterih igralcev, predvsem mladinskega moštva, se je klub po najboljših močeh boril na igrišču in pogoltnil grenko tableto, ki jo je prineslo to gostovanje.

Da je bila mera polna je poskrbela še sodniška trojka, ki je na začetku drugega polčasa mladinske tekme izključila Novaka in pustila goste na zelenici z samo 7 nogometaši.

Sramota je edina smiselna beseda, ki nam pride na pamet in ki ponazarja vso to kalvarijo, ki se je dogajala v soboto popoldne.