Nogometaši Gorice premočni 6:0 (2:0)

01.07.2013

Zadnje junijsko popoldne so nogometaši Šenčurja izkoristili za drugi test pred pričetkom sezone. V Novi Gorici so odigrali pripravljalno tekmo proti domačemu prvoligašu. Na tekmi se je zbralo zavidljivo število ljubiteljev nogometa. To je bilo tudi nekako pričakovano saj so se domači prvič po pripravah v Italiji in sodelovanju s Parmo predstavili domačim gledalcem. Šenčurjani so pričeli dokaj obetavno in si tudi prvi pripravili priložnost, a je vratnica preprečila veselje gostom. V nadaljevanju so Goričani izkoristili napake v Šenčurski obrambi ter v presledku dveh minut dosegli dva zadetka. Prvi polčas se je končal s prednostjo Gorice 2:0. V drugem delu so domači zamenjali vseh enajst igralcev in še nekoliko bolj stisnili Šenčur pred svoja vrata. Do konca tekme so dosegli še štiri zadetke, lahko pa bi še kakšnega. Vratar Marić je namreč Goričanom ubranil najstrožjo kazen. Tudi gostje niso bili brez priložnosti, vendar poti žogi v domačo mrežo niso našli. Naslednja tekma sledi v sredo 03.07.2013 ob 18.00 v Novem Mestu proti prviligašu Krki.