Člani namučili Italijanskega prvoligaša

07.08.2013

V torek 06.08.2013 se je članska ekipa Šenčurja odpravila na pripravljalno tekmo v avstrijski zimski smučarski center Bad Kleinkirchheim. Nasprotnik pa italijanski prvoligaš Hellas Verona. Njihova prva »zvezda« je seveda nekdanji igralec italijanske izbrane vrste Luca Toni. Nekateri igralci Šenčurja so imeli na začetku malo treme, ki pa je hitro minila. To je povsem razumljivo, saj ne igraš vsak dan proti taki ekipi. Italijani so v prvem delu imeli več žogo v svojih nogah, vendar si kakšnih velikih priložnosti razen zadetka niso priigrali. Ves prvi polčas so igrali presing in pritiskali že na zadnjo šenčursko linijo. Igralci Šenčurja so se na to dobro odzvali in z dobro postavitvijo na igrišču poizkušali iz nasprotnih protinapadov. Enega izmed njih so tudi suvereno zaključili. Kotnik je še na svoji polovici podal izjemno žogo v napad do Dolžana, ta pa je v slogu rutiniranega strelca položil brazilskega vratarja v ekipi Verone ter zadel za vodstvo Šenčurja 1:0. Italijani so se na vodstvo odzvali s še bolj agresivno igro. Po lepi podaji iz strani so zasluženo izenačili. Vse druge predložke pred vrata Šenčurja pa je vratar Žlebnik suvereno polovil. Z rezultatom 1:1 se je prvi polčas tudi končal. V drugem delu je ekipa Verone spremenila taktiko in se pomaknila nekoliko bolj nazaj kot v prvem delu. S tem so Šenčurjani prišli do več možnosti za igro in se borili po svojih najboljših močeh. V enem izmed nasprotnih napadov je pred vrati Šenčurja napadalec Luca Toni padel kot, da bi imel 60 kg in ne 90+. V prejšnjih dvobojih Tonija in naših dveh branilcev Kerna ter Ajdovca z njim nismo dobili občutka da je fant lahko tako mehak. Sodnik je dosodil najstrožjo kazen, ki so jo verončani tudi suvereno izkoristili. Do konca tekme so Italijani enkrat zadeli še okvir vrat, drugače pa nič pretresljivega. Na koncu zaslužena zmaga Verone z 2:1 na tekmi, ki jo je s petimi kamerami neposredno prenašala tudi klubska televizija italijanskega kluba.

odlična igralna površina

vratarja med ogrevanjem

lesena tribuna

ogrevanje pred tekmo