Zmaga na gostovanju v Tolminu

30.05.2009

Člani so se odpravili še na zadnjo tekmo v tem delu tekmovanja, kjer so gostovali pri domači ekipi Tolmina. Za obe ekipi točkovna bera nič več  ni vplivala na spremembo na lestvici, kar je pomenilo sproščeno tekmo. V naši ekipi so dobili priložnost tudi nekateri igralci , ki niso veliko igrali in so jo tudi dobro izkoristili. V prvem polčasu igra ni bila preveč dinamična in se je odvijala med obema kazenskima prostoroma. Obe ekipi sta nekajkrat nevarno streljali v okvir vrat vendar sta bila vratarja vedno na mestu. V zadnji minuti prvega polčasa pa smo povedli, lepa žoga s desne strani v kazenski prostor kjer jo je pričakal Stanko in jo poslal za hrbet domačega vratarja.

V drugem polčasu se je pritisk na domačo ekipo stopnjeval in ustvarjali smo si vedno več priložnosti. Po nekaj hitrih ni duhovitih akcijah brez zadetka pa je sledila tudi ta za končni rezultat na tekmi. Cirikovič je lepo na robu kazenskega prostora našel vtikajočega Kukavico, ki je lepo sprejel žogo na prsi in prišel mimo obrambnega igralca ter na drugi strani našel samega Stanka ki pa mu ni bilo težko zatresti prazne mreže. Ob tem pa še potrdil primat na listi strelcev kjer kraljuje s 16 goli. Omeniti še velja da smo večino drugega polčasa odigrali z igralcem manj saj je v 57minuti rdeči karton dobil Krasič, ki je pri posredovanju izven kazenskega prostora preprečil zadetek domače ekipe. Številčna premoč pa se domači ekipi ni kaj prida poznala.

Zmaga je prinesla končno število 60 točk na prvenstveni lestvici kar je klubski rekord. Za vse gre zahvala fantom na igrišču, strokovnemu vodstvu, klubu in donatorjem ki so vsemu temu dodali kanček v mozaik uspeha.