Kadeti skočili na vrh, mladinci se vzpenjajo

07.10.2013

V 8 krogu 2 SKL/SML sta ekipi Šenčurja po visokih zmagah v prejšnjem kolu odšli na gostovanje v Ivančno Gorico. Domači so bili pred dvobojem na lestvici le malenkost za ekipama Šenčurja. Zato se je pričakovalo, da bosta obe tekmi zelo napeti. Za Šenčur je bila še dodatna težava umetna trava, ki jo seveda niso vajeni in pa širina igrišča. Le ta je onemogočala igro po bočnih položajih. Prvi so na igrišče stopil kadeti, ki so se po pričakovanju težko privadili na teren. Vse preveč so poizkušali z napadi skozi sredino, kjer je bila domača obramba zelo zgoščena. Po dokaj enakovredni igri se je polčas končal 0:0. Tudi v drugem delu je igra potekala z priložnostmi na obeh straneh. V 65 minuti pa je domači igralec Pečnik zaradi ostrega prekrška prejel rdeči karton. Na provokacijo pa je odgovoril Celar, ki je bil zaradi udarca domačega igralca prav tako izključen. Bolj ko se je tekma bližala koncu, bolj so bili gostje nevarni. Med drugim je Vrtač zadel stičišče vratnice in prečke. V 77 minuti pa je domači obrambi ušel Kern in s tem zadetkom prinesel tri zlata vredne točke. S to zmago so se kadeti zavihteli na vrh lestvice.

Ivančna Gorica Brinje : Šenčur 0:1 (0:0)
Ivančna gorica, 06.10.2013 ob 13.30, gledalcev 60

Šenčur: Gregorc Jan, Celar Žiga, Lipar Jan, Sirk Aljoša, Rozman Kristian (Končan Nejc 76'), Rakovec Nik, Ferlan Rok, Ovnik Žan, Kern Gregor (Hadžirić Anis 78'), Tominc Nejc, Vrtač Nik (Celjer Tilen 76')

Rezervni igralci: Oselj Žiga, Končan Nejc, Celjer Tilen, Brce Jon, Hadžirić Anis, Jefimić Boro, Apostolovski Črt

Strelci: - Kern Gregor (77')

Rumeni kartoni: Rozman Kristian (35'), Ovnik Žan (78')

Rdeci kartoni: Štaba Pečnik Kristjan (65'), Celar Žiga (65')

Po kadetski tekmi so bili na vrsti še igralci mladinske ekipe. Mladinci Šenčurja so imeli že od samega začetka žogo v svoji nogah veliko več kot domačini. Toda tudi njim umetna trava in pa širina igrišča nista preveč dišali. Veliko so pletli akcije a brez rezultatskega uspeha. Na drugi strani so domači čakali na nasprotne protinapade in z nekaj streli nakazali, da ne bodo lahek plen. Tako kot v kadetski tekmi se je tudi tu polčas končal 0:0. Tekma se je tudi v drugem delu odvijala zelo podobno kot pri kadetih. Šenčur je vse bolj pritiskal proti domačim vratom. V 65 minuti je v igro vstopil Zupančič, ki se je izkazal kot skriti adut trenerja Sedeja. Že po dobri minuti igre, je po obrambi domačega vratarja s prostega strela, žogo potisnil v domačo mrežo. Gostje so imeli nato še nekaj ugodnih situacij za povišanje vodstva vendar so bili v zaključkih neuspešni. V 78 minuti pa je Šenčurska ekipa ostala z igralcem manj. Drugi rumeni karton in s tem rdečega je prejel Novak Mitja. To so domačini želeli izkoristiti, a jim na srečo ni upelo. V zaključku so imeli dve lepi priložnosti, vendar se vratar Hočevar ni pustil presenetiti in mrežo ohranil nedotaknjeno. Tako so tudi mladinci z minimalno razliko 0:1 osvojili tri pomembne točeke in gostje so se na Gorenjsko vrnili s polnim plenom. Naslednji tekmi sledita v nedeljo, ko v goste prihaja ekipa Rudarja iz Trbovelj. Glede na zadnje prikazane tekme bi bilo lepo zmagovito serijo podaljšati še v naprej. Za pohvaliti pa so tudi šenčurski navijači in navijačice, ki so tekmi dali dodaten naboj. Če jih ne bi bilo bi tribuna bolj kot ne samevala. Srečno fantje!

Ivančna Gorica Brinje : Šenčur 0:1 (0:0)
Ivančna Gorica, 06.10.2013 ob 15.30, gledalcev 50

Šenčur: Hočevar Matic, Gašperlin Rok, Dobnikar Tilen, Okorn Matic, Novak Mitja, Puka Jetmir (Strašek Rok 76'), Novak Luka, Gorjanec Denis, Grašič Rok (Mubi Žan 79'), Novak Nejc (Omejc Mitja 85'), Vrtač Tim (Zupančič Jure 65')

Rezervni igralci: Omejc Mitja, Strašek Rok, Mubi Žan, Zupančič Jure