Poraz proti prvakom lige

07.06.2009

V 21. krogu je ekipa U10 doživela prvi spomladanski poraz. V Tenetišah so zasluženo slavili letošnji prvaki, igralci NK Triglav, mi pa  se v Šenčur vračamo z ničlo. Tako bomo na koncu prvenstva tretji, kar je vseeno lep uspeh.

Tokrat smo za razliko od tekme proti Britofu začeli bolj odločno, toda ne ena, ne druga ekipa nista izkoristili začetnih priložnosti. Seveda pa smo z bolj napadalnim načinom igranja puščali preveč prostora v obrambi, kar domačini niso izkoristili, bolje rečeno, vratarja sta strele ubranila. No, tudi vratarja nista čudodelca, do konca prve tekme sta prejela dva in tri zadetke. Ekipi, bi si zaslužili več kot le častni zadetek, toda žoga tokrat na začetku tekme  ni hotela v  nasprtonikov gol.

V začetku drugih tekem nismo ponovili začetek prvih dveh, domači so takoj začeli ogrožati naša gola, po prvem zadetku se je tokrat naša B ekipa povsem predala. Velika težava je bil že sam prehod iz obrambe, katerega bi lahko rešili z nabijanjem dolge žoge, kar pa za našo ekipo ne more biti način igranja.  Igralci se učijo, da se napad začne že pri našem obrambnem igralcu, ter da je potrebno žogo preko igre prenesti globoko na nasprotnikovo polovico.  Ker smo v pripravi napada preveč grešili, so nam domačini veliko žog odvzeli, s čimer so imeli še lažjo pot do gola. B ekipa je tako ponovno prejela kar pet zadetkov, A ekipa pa je bila blizu točke, žal smo po Žanovih proti napadih vse preveč ostajali v obrambi, s čimer je izostala pomoč pri zaključku akcij.

Fantje, kljub porazu ne smete biti razočarani, tekem boste imeli še veliko pred sabo, res pa je, da je vsak poraz težak, tako za vas kot za trenerja. Potrebno se je iz takšnih porazov pobrati, kaj naučiti, ter že na naslednji tekmi igrati bolje. 

Rezultati

Rezultati.

Triglav Podgorje A A : Šenčur A 2:0  

Triglav Podgorje A B : Šenčur A 3:1   (Ovnik Žan )

Triglav Podgorje A A : Šenčur A 3:2   (Celar Žan 2x, Blatnik Just )

Triglav Podgorje A B : Šenčur A 5:0   


Nazaj