Visok poraz v Kidričevem

07.04.2014

Članska ekipa Šenčurja se je v Kidričevem pomerila z domačim Aluminijem. Kljub optimizmu se je tekma obrnila povsem v drugo smer. Domači so že na začetku prevzeli pobudo. Prvič se je mreža Šenčurja zatresla v 11. minuti, ko je svojega vratarja premagal Jerković. Šenčurjani so prvič resneje zapretili v 19. minuti, ko je po hitrem protinapadu s strelom od daleč poiskusil Levstek. Domači vratar je z lepim posredovanjem žogo le nekako spravil preko vrat. Po tej priložnosti je Šenčur vzpostavil ravnotežje na igrišču. Zbranost pa je zopet popustila v zaključku prvega dela, ko bi domači lahko svoje vodstvo povišali. Najprej so bili pred vrati zelo nespretni, nato pa je vodstvo z lepo obrambo preprečil Šmajd. Z 1:0 se je prvi polčas končal.

V drugem delu so najprej zapretili Gorenjci. V 50. minuti je s prostega strela poiskusil Levstek, čigar strel se je od živega zidu odbil v kot. Po podaji iz kota pa igralci Šenčurja pred domačimi vrati žoge niso znali spraviti v domača vrata. Že čez dve minuti pa domači kota niso zapravili in po neuspešnem izbijanju žoge z glavo dosegli drugi gol. Kmalu zatem je trener Pavlin opravil dvojno menjavo. Iz igra sta odšla Kokalj in Frantar nadomestila pa sta ju Kotnik in Beganović. To pa ni obrodilo sadov saj je sodnik v 59. minuti zaradi igranja z roko dosodil 11m za domače. Strel z bele točke so domači uspešni izvedli in povedli 3:0. Že v naslednjem napadu enaka situacija(igranje z roko) v domačem kazenskem prostoru, tokrat pa je sodnik ni »videl«. Sledila je še zadnja menjava pri Šenčurju. Iz igre je odšel Lukanc, vanjo pa Smajić. Do konca so domači dosegli še dva zadetka in sicer v 78 in 89 minuti. Zaslužena zmaga Aluminija, vendar vseeno nekoliko previsoka. Naslednja tekma bo v petek 11.04.2014 ob 19.00 uri v Šenčurju proti Radomljam.