Veliki derbi v Izoli (poraz kadetov in junaška zmaga mladincev)!

24.04.2014
Končni izkupiček dvoboja za naslov med kluboma Izole in Šenčurja se je končal neodločeno s po tremi točkami za vsako moštvo. Vsekakor to ni presenetljivo, saj se je pričakovalo zelo izenačeno merjenje moči. Vseeno pa lahko rečemo da je ta dvoboj prinesel tudi zanimiv razplet po samih tekmah.

Pred obračunom smo vsi pričakovali, da bodo Šenčurjani nevarnejši v kadetskem dvoboju domačini pa mladinskem, a se je razpletlo ravno nasprotno.
Domači kadeti so zasluženo slavili s 5:2, kar sicer ne odraža povsem slike z igrišča. Vseeno moramo reči, da je zmaga povsem zaslužena, saj je bila kakovost igre in želja po uspehu tokrat na strani Primorcev. Le ti so se že kmalu znašli v zaostanku, saj je današnji kapetan Kern z odlično samostojno akcijo popeljal Šenčur v vodstvo. Prednost enega zadetka se je stopila in se spremenila v zaostanek že do polčasa, ko so domačini vodili z rezultatom 3:1. Večina golov je padla po slabih posredovanjih v obrambi moštva Šenčur. Mislili smo, da se bodo fantje med odmorom zbrali in uprizorili povratek. Ta se je že nakazal v začetku drugega dela, ko je Kern po podaji iz kota še drugič zadel. Znižanje na 2:3 je vlilo upanje Gorenjcem, ki pa so v zaključku srečanja spet popustili in dovolili Izoli da pride do visoke zmage s končnih 5:2.

Na vrsto so prišli še starejši vrstniki iz mladinskih vrst obeh klubov, kjer so za velike favorite srečanja veljali Izolani. Le ti so bili v letošnji tekmovalni sezoni daleč pred vsemi v prvenstvu, saj so na 17 srečanjih kar 15 slavili in le 1 izgubili. Na vseh 8 srečanjih pred domačim občinstvom pa so z lahkoto zmagovali s prepričljivo razliko v zadetkih (34:8)!!

No začetek srečanja pa je za te iste navijače pomenil pravi vsebinski šok! Igrali so samo Šenčurjani, ki bi lahko že v prvih 15 minutah vodili s tremi, štirimi zadetki prednosti. Plod cunamija je bil tudi en zadetek Šenčurja, ki ga je v 7.minuti dosegel Jure Zupančič. Prava mojstrovina "Župe" se je dogodila po dolgi podaji na rob kazenskega prostora, kjer je Jure žogo najprej z glavo v nadaljevanju s telesom spravil pod nadzor in jo nato z vso silo in eleganco poslal v mrežo. Žoga je pri strelu zadela tudi prečko domačih vrat, a se tokrat na veselje številnih privržencev Šenčurja odbila v gol.

V nadaljevanju smo videli sila agresivno srečanje z veliko moških dvobojev, kjer ne eni ne drugi niso popuščali. Vseeno razen določenih polpriložnosti (predvsem iz prekinitev) ni bilo veliko dogajanja pred goli obeh vratarjev. Vse bolj se je srečanje prevešalo v zaključno fazo vse bolj so domačini pritiskali in silili v branjenje igralce Šenčurja. No požrtvovalnost, ekipni duh, kakovost, vztrajnost in pametno sprejemanje odločitev so na koncu 97.minute prinesle to tako želeno in junaško priborjeno bitko z Izolo!!

Razlika med Izolo in nami (Šenčur) ostaja še vedno 6 točk na skupni lestvici tekmovanja 2.SKL/SML-zahod. Torej ogorčen boj za eno vstopnico v prvo ligo se nadaljuje. In sicer že ta konec tedna ko nam v goste prihaja ekipa Kalcer Radomlje, ki pomeni nov derbi vrha! 

Kadeti Radomelj so po našem porazu prevzeli vodstvo v kadetski ligi, mladici pa so točkovno povsem izenačeni z nami na 3. mestu mladinske lige.

Navijači Šenčuja vljudno vabljeni torej v nedeljo 27.4.2014 v naš športni park, ko bomo ob 15.00 in 17.00 znova priče "bitki" za prvo slovensko nogometno ligo!!  


Nazaj