Finalni turnir za U8

07.06.2009

Ekipa U8 je na finalnem turnirju za naslov gorenjskega prvaka osvojila končno 5. m,esto. Vsi, ki smo si ogledali včerajšnji turnir v Britofu se ne moremo znebiti občutka, da bi bila realna višja uvrstitev. Vendar tako pač je v športu in nogometu, kjer štejejo goli in ne toliko umetniški vtis.Seveda pa je rezultat minljiv, igra ostane in prav naši fantje so prikazali domiselno igro z repom in glavo.

Žal nas je žreb postavil v »skupino smrti«, naša nasprotnika sta bila NK Triglav in NK Jesenice. Druga skupina je bila na prvi pogled nekoliko lažja, kljub temu pa izredno kvalitetna: NK Kranj, NK Polet in domačin NK Britof. Vse te ekipe so bile prve v svojih skupinah na turnirjih, ki so se igrali skozi celotno leto.

V prvi tekmi tako prvi favorit turnirja, nasproti so našim stali igralci NK Triglav. V prvem polčasu so imeli Kranjčani več priložnosti, tudi nekaj več od igre, kljub temu pa so naši preko Justa in Simona nevarno zapretili. V drugem polčasu so nato Triglavani trikrat zadeli, Mark se je v vratih močno trudil, vendar mu je ob dveh strelih spolzka žoga ušla, na odbiti ni bilo nikogar od naših, tako da strelcu ni bilo težko žogo poriniti v prazno mrežo. Nato še gol iz razdalje za Triglav ter kar nekoliko previsokih, a zasluženih 3:0 za  Triglav.

Takoj je sledila že druga tekma, preko Jesenic se je ekipa poskušala boriti vsaj za končno tretje mesto. V igri, kjer so bili naši boljši ni manjkalo lepih potez, igre v širino, točni podaj. Just je povedel rumeno modre v vodstvo, s  tem rezultatom bi osvojili končno drugo mesto v skupini. Nato pa šok, Jeseničani so izenačili, do konca pa se rezultat ni spremenil.Ker je Triglav premagal Jesenice z manjšo razliko kot nas, smo se tako morali zadovoljiti z le tretjim mestom, posledično smo tako igrali »le« za peto mesto.

V tej tekmi so se fantje znesli nad ekipo Polet iz Svetega duha, ter ji nasuli kar pet golov in dokazali, da si zaslužijo kakšno stopnico višje.

Fantom ekipe U8 in trenerju Robertu kljub vsemu iskrene čestitke, pokazali ste, da ste dobra generacija, ki bo lahko ob pravem delu še zelo napredovala.

 


Nazaj