S pokalom iz Štajerske

14.06.2009

Ekipa U10, U9 in U6 so se udeležile močnega turnirja v Slovenskih Konjicah. Štajercem smo se s prihodom na turnir oddolžili za njihovo udeležbo na našem majskem turnirju. Ker je imel organizator v kategoriji U10 težave s prijavami ekip, je tako poleg U10 in U6 na turnir v nekoliko okrnjeni postavi odšla še U9.

Pred dvema letoma se je današnja U10 iz Slovenskih Konjic že vrnila s pokalom za prvo mesto, takrat v kategoriji U8. Fantom je bil to zadnji turnir, zadnje tekme v tej kategoriji. Želeli so se predstaviti v čim lepši luči, ter tokrat v spomladanskem delu prvič igrati tudi na rezultat, saj so v ligaškem delu igrali z enakovrednima ekipama. Pa o tem kdaj drugič. V skupini, kjer je le prvo uvrščena ekipa odšla direktno v finale so pometli z NK Ljubno in NK Dravinja 2, ter za gol premagali odlične Velenjčane. V finalu pa jih je čakala domača boljša ekipa, ki je v predtekmovanju pokazala izredno igro, ki pa je bila tudi zelo predvidljiva, zaustaviti je bilo potrebno njihovega kapetana na sredini, ter desnega krilnega igralca, kateremu je kapetan na vseh tekmah lepo podajal žoge za hrbtom branilca. Fantje so se na tekmeca dobro pripravili,saj igra zelo šablonsko, ter ga povsem onemogočili. Seveda pa je bilo za uspeh potrebno zadeti kakšen gol, kmalu je to uspelo tudi tokrat odličnemu strelcu Žanu Celarju, ki je po lepi podaji v globino sam prišel pred vratarja ter ga lepo premagal. Domači se niso predali, ter po biljardu pred našim golom izenačili. To je naše fante dodatno razjezilo, hoteli so turnir zapustiti kot zmagovalci. Tokrat je ekipa, za razliko kot na turnirju v Mengšu, imela dovolj menjav, saj so prav fantje »iz klopi« dodali tempo v igri. Po slalomu na nasprotni polovici je zadel kapetan Žan Ovnik, s čimer je razveselil številne navijače naše ekipe, ki so pričeli še bolj glasno navijati. In prav nova spodbuda s tribune jim je vlila dodatne moči, fantje so brez težav ubranili vodstvo in slavje s šampanjcem, otroškim seveda, se je lahko pričelo. 

Kot že rečeno, nastopila je tudi ekipa U9, ki je na celem turnirju izgubila le enkrat, res da visoko proti kasnejšim poražencem v finalu. V predtekmovanju je premagala drugo ekipo NK Celje, igrala neodločeno proti ekipi NK Laško, ter izgubila proti domači NK Dravinja, kar je zadostovalo za igranje za uvrstitev za 5. ali 6. mesto. V zadnji tekmi je ekipa proti drugi domači ekipi z dvema goloma Domna zmagala, ter tako dosegla lep uspeh.  

Prvi turnir so igrali tudi naši krožkarji. V konkurenci osmih ekip, so imeli za nasprotnika same odlične šole nogometnih klubov na vzhodu Slovenije. Igrali so proti Dravi – zmagali, ter izgubili proti Dravinji in Rudarju iz Velenja. Trener Aleš Ošljak, mimogrede, ta teden odhaja na šolanje za trener C, je dal možnost igranja prav vsem igralcem, ki so pokazali lepo nogometno znanje na nekoliko manjšem igrišču, kot so navajeni pa vendar, zmaga proti NK Celje je lep dokaz, da tudi naša nogometna šola dobro dela. Pristno veselje vseh fantov po zmagoslavju v streljanju 7-m proti Celjanom je pokazatelj uživanja otrok v nogometni igri. 

NK Šenčur se je tako odlično predstavil na Štajerskem, fantje so uživali v igrah, za odlično vzdušje na tribuni pa so poskrbeli naši navijači. Slike iz turnirja bodo objavljene v prihodnjem tednu.


Nazaj