Člani osvojili točko proti lanskim prvakom

11.08.2014

Članska ekipa Šenčurja je v prvem krogu nove sezone na domačem igrišču gostila lanskega prvaka v 2.SNL, ekipo Roltek Dob. Glede na prestopni rok v katerem so domači izgubili glavnino nosilcev igre v lanski sezoni se je tekma pričakovala nekoliko v strahu. Vendar pa so domači igralci z borbeno in požrtvovalno igro ter nekaj sreče zasluženo osvojili točko proti papirnim favoritom z Doba.

V prvih 15-ih minutah prvega dela ni bilo večjih priložnosti. V 18. minuti pa so imeli gostje kar dve. Najprej je domači vratar Žlebnik lepo ubranil poiskus gostov, že v naslednjem napadu pa je gostujoči napadalec poiskusil z lob udarcem, ki pa je bil previsok. V 25. minuti se je ponovno izkazal Žlebik, ki je ubranil 100% priložnost Lundru. Tudi domači so imeli v tem obdobju nekaj ugodnih situacij, vendar brez pravega zaključka. Najlepšo priložnost je imel Kokalj, ki je lepo preigral dva igralca, njegov strel pa je bil prešbak za vratarja gostov. V teku je bila 38. minuta, ko so Dobljani izvedli hitri nasprotni napad katerega je z glavo zaključi Leskovar za 0:1. S tem rezultatom se je tudi končal prvi polčas.

V drugem delu je bil najprej v izvrstni priložnosti Kokalj, ki pa z glavo z nekaj metrov ni uspel zadeti. Že v naslednjem napadu pa je po hitri akciji za izenačenje poskrbel novinec v ekipi Ljubijankić. Do konca srečanja bi gostje kaj lahko zadeli za novo vodstvo, vendar je v 77. minuti to preprečila vratnica. Vsi v domači ekipi si na koncu zaslužijo pohvalo za borbeno igro, ki jo bo treba ponoviti že v soboto, ko ekipa gostuje v Veržeju.


Nazaj