Naporen pripravljalni teden članske ekipe

13.07.2009

Članska ekipa je v preteklem tednu v sklopu napornih priprav odigrala tudi tri prijateljske tekme. Domače tekme smo igrali na Bledu, ker domače igrišče po zamenjavi travnate rušne in posejanju nove trave še ni pripravljeno za igranje nogometa.

 V torek smo gostili ekipo Domžal, ki je bila pravi nasprotnik. Kljub temu da so oni že v sklepnem delu priprav mi pa ravno na začetku smo delovali homogeno in borbeno. Ustvarili so si nekaj lepih priložnosti a nismo uspeli zatresti gostujoče mreže. Edini zadetek na tekmi je dosegla ekipa Domžal in tako zmagala z 0:1.

 V petek smo igrali z ekipo Kernten iz sosednje Austrije. Ekipa Kernten nastopa v prvi avstrijski ligi in je bila kar pravšen nasprotnik. Tekma se je odvijala hitro in dinamično ter postregla s kopico lepih priložnosti. Na veselje gledalcev je domača ekipa zmagala z 2:0. Oba zadetka smo prejeli v prvem polčasu po predložkih iz desne strani. Ob tem pa velja omeniti da smo bili kar enakovreden in na momente celo boljši nasprotnik samo za tisto za kar se igra nogomet -gole nismo dosegli. Na celotnem srečanju smo zatresli tri vratnice, enkrat je vratar s skrajnimi močmi žogo z glavo poslal v kot, pa tudi dve enajstmetrovke čiste kot solza bi nam lahko zapiskala sodnica a je bila razumljivo na strani domačinov. Lahko bi rekli da smo pustili kar dober vtis in zasluženo poželi aplavz po nekaj lepih priložnostih.

 V nedeljo pa nas je na Bledu čakala še zadnja tekma v tem tednu. V goste je prišla ekipa Rudarja iz Velenje in ker jim je bila ta tekma generalka za prihajajočo evropsko tekmo z  Crveno Zvezdo je obetala težko in dinamično tekmo. Prvi polčas smo začeli z najmočnejšo postavo in se Rudarju dobro zoperstavili in dobili prvi polčas 1:0. Ob tem pa smo si ustvarili nekaj še obetavnih akcij. V drugem polčasu pa so dobili priložnost še vsi ostali igralci a niso zdržali v takšnem ritmu. Končni rezultat je bil 1:4. Rudar se je prikazal kot čvrsta in homogena ekipa, ki stremi da celo tekmo vrši pritisk na nasprotnika. Mi pa smo prikazali da kljub temu da smo šele na začetku priprav, da lahko pariramo tudi najboljšim ekipam v našem nogometnem prostoru.

 


Nazaj