Člani z zmago potrdili drugoligaški status

15.05.2015

Članska ekipa Šenčurja se je v 25. krogu v 2.SNL znašla pred prvo zaključno žogico za dokončno potrditev obstanka v drugi ligi. Na veselje domačih je ekipa izkoristila že prvo. Na domačem terenu je namreč padel Tolmin.

Prvih dvajset minut je minilo v medsebojnem otipavanju obeh ekip, gostje iz Tolmina pa so imeli več žogo v svoji posesti. Po uvodnih minutah pa je Šenčur začel prevzemati igro v svoje noge. Prvi je z glavo poizkusil Corn a je meril čez vrata. V 25. minuti pa prvi evrogol domačih. Emir Ljubijankić je z dobrih 20-ih metrov neubranljivo zadel v sam levi zgornji kot gostujočega vratarja. Vodstvo domačih ni uspavalo in že čez nekaj minut je svoj močan strel spožil Corn. Njegov strel z okoli 35 metrov je vratar Tolmina le s težavo ukrotil.

V drugem delu so najprej zapretili gostje, njihov poizkus pa je domači vratar Žlebnik zanesljivo ukrotil. V 55. minuti pa drugi evrogol. Rujović se je podal v samostojen prodor in ga z efektnim strelom z levico v zgornji kot vratarja Tolmina tudi zaključil za vodstvo domačih z 2:0. Sledila sta dva nevarna napada gostov. V prvem primeru je žoga švignila le nekaj centimetrov mimo domačih vrat, v drugem pa je svoje kvalitete znova pokazal domači vratar Žlebnik. Kar gostje niso izkoistili so pač domači. Po lepi akciji celotnega napada je svoj prvenec v drugi ligi doživel Jaka Corn. Njegovo prizadevanje na treningih se mu je obrestovalo in je z rutiniranim strelom poskrbel za domače vodstvo z 3:0. Da pa domača mreža ni ostala nedotaknjena je po kotu v 85. minuti poskrbel Kavčič. S tem je tudi postavil dokončni izid 3:1 za Šenčur.

V naslednjem, predzadnjem krogu, Šenčur gostuje na obali v Ankaranu. Tekma bo v soboto 23.05.2015 ob 17.00 uri. Vabljeni tudi v Ankaran!!

Na koncu še izjave, ki jih prispeva Branka Jurhar z radia Triglav Jesenice.

PAVLIN_BRANE_PO_TOLMINU.mp3

EMIR_LJUBIJANKIC_PO_TOLMINU.mp3

JAKA_CORN_PO_TOLMINU.mp3


Nazaj