Prvi tekmovalni koraki

13.09.2009 Veliko nogometnega talenta smo opazili na našem turnirju u-8 to soboto in kar precej ga je bilo tudi v naših vrstah. Vzgajamo tekmovalce in zmagovalce zato trenerji naredijo vse za dober rezultat in igralci na terenu zagotavljajo dober pristop, da bi čim več zmagovali. Smo pač tekmovalni šport in to je del našega dela. Vendar pa je pomembno tudi dejstvo, da ob obvezni želji po zmagah in ustreznem pristopu na tekmi vseh akterjev ni rezultatskih pritiskov. Rezultat je pomemben samo z vidika navajanja na tekmovalni moment ne pa tudi z vidika afirmacije kluba ali pritiskov tekmovanja, ki vse podredijo taktiki namesto učenju. Rezultat je tudi pokazatelj talenta in opravljenega dela ter velik motiv za otroke. Zato želimo zmagovati, ne pa za vsako ceno. Takšno pozitivno delovno okolje omogoča otrokom normalen športni razvoj osebnosti in nogometnega znanja. Najmlajši so nastopili različno. Eni so izgubljali, drugi spet zmagovali. Vsi pa so tekmovali z željo po najboljšem rezultatu in bili na igrišču pravi. Zmagovalno miselnost in tekmovalnost pa se da trenirati tudi ob porazih, ko imamo v majhni selektivni bazi srečo, da zberemo dovolj veliko število otrok. Bolj kot zmage pa šteje lastnost posameznika, ki ni močan zato, ker nikoli ne pade, ampak se kljub padcem vedno znova pobere in vrača k novim športnim izzivom. Zato v ciljih strokovnega dela rezultat nima vodilne vloge pri našem delu ampak le vsakič ponovno vrhunska želja po rezultatu, ki se ga resnično veselimo kadar pride in vzgoja osebnosti ob nogometnem znanju primernem starostni kategoriji. Tokrat smo bili najboljši na domačem turnirju mi in čestitke ekipi U-8 za prave nogometne predstave.