Interblock bi v soboto potreboval Garmin-a

13.09.2011

Interblock bi v soboto potreboval Garmina

BRAVO 1 INTERBLOCK - GARMIN ŠENČUR 0:3 (0:1)
Božičič 29./11 m, Kotnik 66., Dželadini 83.


Bravo 1 Interblock:
1 Božjak Domen, 3 Mihelič Miran, 6 Centrih Matej, 4 Žitko Matic, 18 Roškar Marko, 7 Vrhovec Blaž, 15 Grabič Dejan (od 53. Zupančič Janez), 17 Šutić Matej (od 46. Klebčar Maximiliano), 16 Dervišević Amir (od 76. Bajde Gregor), 10 Robnik Dejan, 8 Šporar Andraž ;

Garmin Šenčur: 1 Šmajd Gregor, 2 Babič Darko, 3 Aljančič Janez, 4 Kern Dejan, 5 Ajdovec Jure, 6 Rant Roos Žan, 7 Brezarič Rok, 8 Kotnik Albin (od 82. Koli Ousman), 9 Sviben David, 10 Križaj Nejc (od 30. Šmid Rok), 11 Božičič Dejan (od 77. Dželadini Nimet).

V 2. SNL so bile po enotedenskem premoru na sporedu tekme 5. kroga. Članska ekipa Garmin Šenčur je tokrat v soboto 10.9. gostovala pri ekipi Bravo 1 Interblock, ki je na začetku prvenstva veljala za enega od favoritov za končno zmago v ligi in posledično so se na domačem igrišču nadejali novih treh točk proti našim fantom. Pogled na lestvico 2. SNL pa je dal slutiti, da bomo v spodnji Šiški priča napeti in dobri nogometni predstavi, saj sta obe ekipi v dosedanjih tekmah nabrali enako število točk, kar je Bravo 1 Interblock uvrščalo na 3., Garmin Šenčur pa na 4. mesto prvenstvene lestvice.

Domačini so takoj v uvodnih minutah prevladovali na igrišču in upravičili vlogo favorita na tekmi. Prvih 15 minut je tako v celoti pripadlo domačim igralcem, ki so tako napovedali odprt boj za tri točke. Razen prave bombe enega izmed vezistov domače ekipe, ki je končala v prečki gostujočega gola, pa si igralci Interblocka kakšnih resnih priložnosti za zadetek vendarle niso uspeli priigrati. Po začetnem pritisku pa so v nadaljevanju polčasa tudi gostujoči igralci pokazali, da v Ljubljano niso prišli le po točko. Po nekaj hitrih podajah na sredini igrišča in lepi globinski podaji je v kazenskem prostoru domači vratar nepravilno zaustavil gostujočega napadalca Božičiča, sodnik pa je pokazal na belo točko. Na žalost igralcev Garmin Šenčur pa je že pred tem stranski sodnik signaliziral prepovedani položaj, kar je pomenilo, da z enajstmetrovko za goste ne bo nič. V nadaljevanju so naši fantje še bolj stopili na plin in s hitro igro prevzeli pobudo na igrišču. Nagrada za dobro igro je prišla že v 29 min, ko je eden izmed domačih branilcev ponovno v kazenskem prostoru nepravilno zaustavil Križaja. Zanesljiv izvajalec iz bele točke je bil tokrat Božičič, ki je Garmin Šenčur povedel v vodstvo z 0:1. Na žalost pa se je v tej akciji nekoliko huje poškodoval Križaj, ki je nato tudi moral zapustiti igrišče. Gostje so po golu še naprej pritiskali na vrata domačih in kmalu se je v odlični priložnosti za zadetek znašel strelec vodilnega zadetka, ko se je po neverjetno natančni globinski podaji Ajdovca sam znašel pred domačim vratarjem, vendar je bil zaključek nekoliko preslab za povišanje vodstva. Zadnje minute prvega polčasa so minile mirno, brez kakšnih večjih priložnosti na obeh straneh.

Drugi polčas se je začel podobno kot prvi in sicer s prevlado domačih igralcev, ki so želeli čim hitreje priti do izenačujočega zadetka. Tako so igralci Interblocka v prvih minutah drugega polčasa goste popolnoma stisnili na njihovo polovico, vendar spet ni bilo nekih konkretnih akcij za dosego zadetka. Po nekaj težkih minutah za naše fante pa je po vsej verjetnosti sledila prelomna točka tekme, saj se je po napaki gostov na sredini igrišča sam pred gostujočim vratarjem znašel  Vrhovec, vendar pa je Šmajd njegov strel bravurozno ubranil in tako zadržal minimalno vodstvo Garmin Šenčurja. V 66. minuti pa znova hladen tuš za domače igralce in nov zadetek v domači mreži. Kotnik je na približno 25 metrih sprejel žogo in se z odličnim driblingom lepo znebil domačega branilca, nato pa s prvim evrogolom v levi zgornji kot matiral domačega vratarja ter popeljal goste v vodstvo z 0:2. Po prejetem drugem zadetku so igralci Interblocka še bolj pritisnili na vrata gostov in se s hitrim zadetkom želeli vrniti v igro, vendar pa so jim gostje s trdo in odločno igro to uspešno preprečili. V nadaljevanju je nato v 78. minuti sledila še izključitev na domači strani, ko je po nespametnem obnašanju Vrhovec prejel drugi rumeni karton. Do konca tekme so igralci Garmin Šenčurja z igralcem več popolnoma nadzorovali potek srečanja in držali žogo v svoji posesti. V 82. minuti pa nova akcija naših fantov, ki se je končala s povišanjem rezultata na 0:3. Na levi strani je do žoge prišel Babič, ki je s prefinjeno in natančno podajo lepo našel Dželadinija, ta pa je z lepim strelom z glavo zadel daljši vratarjev kot in tako še tretjič poslal žogo v domačo mrežo. Po visokem zaostanku so domači igralci s sklonjenimi glavami le še čakali na zadnji sodnikov žvižg, medtem ko so gostje mirno pripeljali tekmo do konca.

Čestitke našim fantom za osvojene tri točke na težkem gostovanju in odlično nogometno predstavo, sedaj pa z mislimi že na pokalni obračun s prvoligašem…


Nazaj