Ponovno polni izkupiček na domačih tleh

17.10.2011

Ponovno polni izkupiček na domačih tleh

GARMIN ŠENČUR – DRAVINJA KOSTROJ 3:0 (1:0)
Božičič 45., 87., Novak 60..


Garmin Šenčur:
1 Šmajd Gregor, 2 Babič Darko, 3 Aljančič Janez (od 71. Grvala Alen), 4 Kern Dejan, 5 Ajdovec Jure, 6 Koli Ousman, 7 Brezarič Rok, 8 Kotnik Albin, 9 Sviben David, 10 Novak Mihael (od 64. Dželedini Nimet), 11 Šmid Rok (od 36. Božičič Dejan).

Dravinja Kostroj: 1 Čelofiga Sebastjan, 4 Hankić Enver, 3 Boljanović Nemanja, 10 Vodopivec Brane, 6 Ramić Arman, 8 Ribič Marjan, 15 Rahmanovič Almir, 11 Štante Januš, 13 Čaks Žiga (od 57. Štrukelj Jan), 7 Tisaj Niko (od 70. Marinšek Žan), 5 Gaber Tadej.

Po reprezentančnem premoru se je v preteklem vikendu nadaljeval ples na drugoligaških zelenicah. Članska ekipa Garmin Šenčur je tako v soboto 15.10. v 9. krogu 2.SNL odigrala četrto domačo tekmo, kjer do sedaj še niso oddali prav nobene točke. V goste je prišla ekipa Dravinja Kostroj, ki je pred tekmo prebivala na zadnjem mestu prvenstvene lestvice. Gostje so v borbi za končni obstanek v ligi nujno potrebovali točke, vendar pa je bil favorit v tej tekmi znan. Naši fantje so namreč po dveh izgubljenih tekmah v Dobu in Šmartnem, kjer si bili kaznovani predvsem zaradi pomanjkanja koncentracije v drugem polčasu, naskakovali četrto zaporedno zmago na domačem igrišču, ki bi jih obdržala pod vrhom drugoligaške konkurence.

Tekma se je začela po pričakovanjih domačih navijačev, saj so naši fantje takoj v prvih minutah pokazali veliko željo po zmagi in gostujočo ekipo dobesedno stisnili na njihovo polovico. Ekipa Garmin Šenčur je bila skozi celoten prvi polčas boljša ekipa, ki je pokazala več nogometa, gostje pa so le redko prihajali na polovico domačih, tudi takrat pa domača obramba ni imela omembe vrednega dela. Domači so z lepo in kombinatorno igro brez večjih težav prihajali v priložnosti za dosego vodilnega zadetka, vendar jim je ob zaključku akcij kot po pravilu zmanjkalo nekaj koncentracije in odločnosti. Na sredini prvega polčasa pa je domača ekipa končno uspela doseči zadetek. Po predložku Kotnika iz prostega strela in podaljšani žogi Šmida na drugo vratnico je žogo v mrežo potisnil edini tujec v ekipi Garmin Šenčur Koli Ousman, vendar pa je stranski sodnik po dolgem premisleku in brez dvignjene zastavice zadetek razveljavil zaradi prepovedanega položaja, ki pa ga je, sodeč po reakciji tako domačih kot tudi gostujočih igralcev, videl samo on. Kljub sporni odločitvi pa se naši fantje niso pustili zmesti, saj so nadaljevali z odlično igro popolnoma onemogočili nasprotnika. Nagrada za dobro igro je prišla tik pred koncem polčasa, ko je v 45. minuti po strelu Novaka in odbiti žogi gostujočega vratarja v polno zadel Božičič. Naj omenimo še to, da se je v 35. minuti po grobem in nespametnem posredovanju gostujočega igralca (upravičeno prejel rdeči karton) poškodoval domači napadalec Šmid, ki ga je potem zamenjal prav strelec vodilnega zadetka za domače. Prvi polčas se je tako, več kot zasluženo, končal v prid našim igralcem.

Drugi polčas je bil povsem v znamenju domačih, ki so dobesedno nadigrali gostujočo ekipo. Igralci Garmin Šenčur so imeli žogo večino časa v svoji posesti, z dinamično igro pa so povsem prevladovali na igrišču. Gostje v tem času niso imeli nobenih možnosti za izenačenje, saj so le redko uspeli preiti na polovico domače ekipe, vendar pa so tudi takrat pokazali občutno premalo, da bi lahko ogrozili domačega vratarja, ki na tej tekmi skorajda ni imel nič dela. Ekipa Garmin Šenčur je tako tudi v drugem polčasu popolnoma nadzorovala potek srečanja in kmalu so uspeli še drugič zatresti mrežo gostujočega vratarja. V 60. minuti nadaljevanja se je v kazenskem prostoru najbolje znašel Novak, ki je povišal vodstvo domačih na 2:0. V tem trenutku je bila tekma takorekoč že odločena, saj so bili gostje iz Slovenskih Konjic povsem na kolenih. Kljub temu pa so naši fantje tudi po povišanju vodstva še naprej kazali dobro nogometno predstavo in v 87. minuti potrdili visoko zmago na domačem igrišču. Ponovno se je v kazenskem prostoru na pravem mestu znašel Božičič, ki je še drugič na tekmi dosegel zadetek in domačim priigral zmago s 3:0.

Na koncu lahko ponovno napišemo: četrta domača tekma in četrta domača zmaga ekipe Garmin Šenčur, ki je naše fante postavila na visoko drugo mesto. Bravo fantje.


Nazaj