Še-Šenčur, Šee-Šeenčuur, Šeeee-Šeeeenčuuuur

26.03.2012

V soboto ste v glavnem bili še pri zasluženem počitku, ko so se štirje pogumni fantje s svojimi najzvestejšimi navijači odpravili proti vzhodnemu delu Slovenije. V Podčetrtku so organizirali finale tekmovanja Rad igram nogomet in med najboljšimi štirirmi so bili tudi igralci ekipe Šenčur 7 Amadej, Jan, Jaroš in Lenart. Na začetku tekmovanja je v tej ekipi bil tudi Žan Križnar, ki pa je na prvem kvalifikacijskem turnirju moral pomagati neki drugi naši ekipi, ki brez njega sploh ne bi mogla nastopiti.

Najprej nas je čakal žreb. Naši navijači so se najbolj "bali" Mure, ki pa je v polfinalu igrala proti Vipavi, medtem ko je drugi polfinalni par združil dve ekipi iz krajev na črko Š - Šoštanj in Šenčur. Šoštanjčani so že v prvi akciji zadeli naš gol z mojstrskim strelom v padcu. To nas ni zmedlo, naša igra je kmalu prinesla izenačanje. Nadaljevanje je bilo zelo napeto, zadetki so viseli v zraku, ampak rezultat se skoraj do zadnje minute ni spremenil. Manj kot minuto pred koncem smo odigrali odlično kombinacijo, s katero smo zadeli nasprotnikovo mrežo in težko tekmo spravili pod streho. V drugem polfinalu je bilo še težje, saj je odločitev padla šele po kazenskih strelih. Primorci so že vodili proti Prekmurcem, ki pa so proti koncu izenačili. Lovljenje rezultata jim je pobralo energijo in po izvajanju kazenskh strelov so se v finale prebili igralci iz Vipave. V tekmi za 3. mesto so bili Muraši boljši od Šoštanjčanov, nato pa je sledil vrhunec. Veliki finale Šenčur : Vipava. Omeniti moramo, da so prav Vipavci izločili našo drugo najboljšo ekipo v polfinalu. Zato pa so naši junaki v finalu uprizorili sanjsko predstavo skozi celotno tekmo. Hitro smo povedli z 2:0, nato je sledilo kratko obdobje uspešne igre nasprotnikov, s katero so uspeli znižati rezultat. Sledil je hiter odgovor in ponovno vodstvo za dva zadetka. Kljub trdim obrambam na obeh straneh smo videli veliko lepih in nevarnih akcij, ki pa niso spremenile izida. Zadnji del tekme pa je minil po naših notah, najprej smo zadeli skoraj iz mrtvega kota, nato še na prazen gol in tekma je bila odločena. Ko se je iztekla petnajsta minuta, pa se je začelo slavje. Še-Šenčur je odmevalo do domačih logov. Pokal je bil naš, Jan pa je dobil tudi pokal za najboljšega igralca finala.

Sledilo je finale U10, ki so ga dobili naši prijatelji, igralci Triglava iz Kranja - tudi njim iskrene čestitke. Rad igram nogomet 2012 je dokaz, da Gorenjska premore veliko nogometnega talenta in znanja, zato naj bosta omenjeni zmagi vzpodbuda za vse v teh ne najbolj prijaznih časih.

P.S. Jan, ker vemo, da znaš tudi dobro igrati kitaro, moraš soigralce naučiti himno. Tale posnetek naj ti bo v pomoč...


Nazaj