Ambiciozni Zavrč že v prvem krogu naletel na »šenčursko mino«

06.08.2012

Ambiciozni Zavrč že v prvem krogu naletel na »šenčursko mino«

 

GARMIN ŠENČUR – ZAVRČ 2:0 (0:0)
Bunderla 74., Urtelj 93.


Garmin Šenčur:
12 Žlebnik Tilen, 2 Babič Darko, 3 Aljančič Janez, 4 Kern Dejan, 5 Ajdovec Jure, 9 Stjepanović Bernard,  10 Križaj Nejc (od 86. Frantar Primož), 7 Brezarič Rok (od 82. Košnik Domen), 8 Kotnik Albin, 9 , 11 Košnik Anže (od 89. Urtelj Žiga), 18 Bunderla David.


Zavrč: 12 Fink Gregor, 11 Čeh Sandi, 14 Sambolec Boris, 6 Murko Peter, 9 Kokol Miha (od 78. Murat Matej), 18 Golik Gordan (od 63. Letonja Rok), 17 Kuserbanj Denis, 16 Čeh Aleš, 8 Šnajder Goran, 10 Kelenc Doris, 15 Avguštin Tomaž.

V nedeljo 5.8. se je drugoligaški ples v nogometni sezoni 2012/2013 začel tudi za ekipo Garmin Šenčur. V Športni park Šenčur je v goste prišel eden od obeh novincev v 2. SNL NK Zavrč, ki se je lansko leto tako rekoč sprehodil čez 3. SNL – vzhod, kjer so na koncu prvenstvo osvojili s kar 28 točk prednosti pred drugo uvrščeno ekipo s samo dvema porazoma v celotni sezoni. Glede na odličen lanskoletni uspeh imajo v tem klubu tudi v letošnji sezoni v 2. SNL zelo ambiciozne cilje, ki so jih gostje gotovo želeli potrditi že takoj na prvi tekmi, vendar pa so jim nasproti stali naši fantje, ki so se na novo sezono glede na videno zelo dobro pripravili.

Tekma se je začela ob 17.30 uri v peklenski avgustovski vročini, ki je igralcem precej otežila njihovo nalogo, saj je termometer ob začetku tekme kazal neverjetnih 35 stopinj. Kljub temu pa so igralci obeh ekip že takoj na začetku srečanja pokazali, da bomo danes videli ogorčen boj za prve točke v novi sezoni. V prvem polčasu smo bili priča dokaj enakovredni in previdni igri na sredini igrišča z nekaj lepimi priložnostmi na obeh straneh. Proti koncu prvega polčasa so imeli gostje na trenutke sicer nekoliko več iniciative v napadalnih akcijah, vendar pa se je domača ekipa uspešno zoperstavila vsem njihovim napadom in tako se je polčas končal z rezultatom 0:0.

V drugem polčasu pa so naši fantje stopili na plin, dvignili ritem igre in v vseh pogledih povsem nadigrali visokoleteče goste. Ekipa Zavrča se je tako v drugem polčasu večino časa branila na svoji polovici, igralci Garmin Šenčurja pa so vztrajno napadali za prvi gol na tekmi. To jim je, po velikem številu priložnosti, končno uspelo v 74. minuti, ko je lepo podajo Košnika lepo izkoristil Bunderla, ki je matiral gostujočega vratarja in popeljal domačo ekipo v vodstvo. Tudi po vodstvu domače ekipe se stanje na igrišču ni kaj veliko spremenilo, saj so naši fantje še naprej povsem kontrolirali potek srečanja. Proti koncu tekme so gostje sicer poskušali na vse ali nič doseči izenačenje, kar pa jih je drago stalo, saj je domači napadalec Urtelj po napaki gostujočega branilca v 93. minuti še drugič poslal žogo za hrbet gostujočega vratarja in povišal vodstvo na 2:0. Kmalu zatem je sodnik zapiskal konec srečanja in Športni park Šenčur se je veselil prvih treh točk v novi sezoni.

Igralci ekipe Garmin Šenčur so torej že takoj na začetku nove sezone pokazali, da bo šenčursko trdnjavo tudi v letošnjem letu zelo težko osvojiti. Bravo fantje.


Nazaj