Gledali smo odličen nogomet

21.08.2012

Gledali smo odličen nogomet

V nedeljo sta se v športnem parku Šenčur pomerila domača ekipa Garmin Šenčur in Roltek Dob. Ekipa z Doba je lansko sezono brez večjih težav v kvalifikacijah za 1.SNL  odpravila Kranjski Triglav, vendar zaradi pogojev,ki jih zahteva nogometna zveza Slovenije niso vstopili v 1.SNL. Postavi obeh ekip se od lanske sezoni nista veliko spremenili, zato smo vedeli da je pred nami zanimiv obračun in tako je tudi bilo.

V prvem polčasu smo gledali zelo izenačeno igro,domači so začeli nekoliko bolj zaprto in s hitrimi protinapadi skušali  priti do vodstva. Že v 12 minuti je imel Košnik zelo lepo priložnost za zvišanje rezultata,vendar je bil v igri ena na ena uspešnejši Vezirovič.  V 22 minuti smo videli prvi zadetek, Kotnik je izvedel udarec iz kota,Ajdovec je lepo z glavo podaljšal do Kerna, ki mu ni bilo težko premgatai gostujočega čuvaja mreže Veziroviča.  V 36 minuti so gostje izenačili preko Kunslja,v 39 minuti zadel še Mešanovič  in popeljal gostujočo ekipo v vodstvo.  Veselje gostov pa ni trajalo dolgo,saj je v 42 minuti sodnik pokazal na belo točko zaradi igranja Kukavice z roko v kazenskem prostoru. Kotnik je tako postavil končni izid tekme ko je lepo zadel z enajstih metrov.

V drugem polčasu je tempo igre zaradi velike vročine nekoliko padel, to je bilo predvsem vidno pri gostih,saj nikoli niso resneje ogrozili Žlebnikovih vrat. Domači pa so pritiskali na vso moč vendar je bil gostujoči vratar zelo razpoložen. V 60 minuti je  Košnik lepo poizkušal z glavo, v 72 minuti pa je Stjepanovič z močnim strelom iz približno 30m zadel prečko. Proti koncu tekme je imel Košnik še stoodstotno priložnost vendar je bil gostujoči vratar na mestu. Da ne pozabimo omeniti zelo slabega sojenja Goričana, saj je pokazal kar 11 rumenih kartonov in enega rdečega.