Postati dober trener.

04.10.2012

Delo z mlajšimi selekcijami si trener lahko šteje v čast. To so posebni trenutki katere verjetno ne boste nikoli pozabili in vas bodo vedno spremljali skozi celotno trenersko kariero in tudi ob njej.

Biti trener pomeni biti pedagog kjer je poleg teorije potrebno obvladati tudi prakso. Večja je vaša domišljija bolj vas bodo igralci sprejeli saj jih boste lahko skozi načrtno delo vodili na zabaven in igriv način in nikakor na zdolgočasen.

Kljub njihovi mladosti pa imajo otroci radi spoštovanje, katerega morate vedno upoštevati in kljub zahtevi po disciplini, redu in pristopu ne sme biti spoštovanje do njih nikoli vprašaljivo.

Bodite nekdo, ki spodbuja, motivira in navdušuje - bodite to kar bi radi, da so oni do vas. Spoznajte jih dobro; njihove navade, družbo, kaj počnejo v prostem času, kaj jim šport in nogomet pomeni, njihove starše....

Odpeljite jih v kino, na bowling, pojdite skupaj na tek po trim stezi.... Ni trening vse kar jim prinese napredek ustvariti je treba motivirajoče okolje za še boljši pristop saj vrhunski rezultati ne pridejo samo od količine dela in udeležbe na treningu pač pa so zelo povezani s pristopom k delu.

Dobro se pozanimajte o tem kaj in kakšen trening je pravi in dober za vašo selekcijo nato se na vsakega posebaj pripravite in ga izpeljite sproščeno in z nasmeškom.

Vaje morajo biti čim bolj enostavne, lahko razložljive in razumljive saj samo na ta način lahko pride do posnemanja in tekočega poteka treninga.

Zavedajte se, da je nogomet igra katero igrajo igralci in ne vi kaj šele starši in tako naj tudi ostane saj boste samo v tem primeru vredni njihovega spoštovanja ter jim ostali za vedno zapisani kot njihov vzor.

Bodite to kar ste in ne oponašajte nikogar, lahko si izberete vzor a to je tudi vse. Vsakdo med nami je unikat in kot tak lahko pripomore k še boljšem pri vseh trenerjih. Vedno se izobražujte saj človek nikoli ni tako pameten, da bi lahko sam vedel vse.

Zavedajte se; "Človek, ki sedi na velikanovem hrbtu vidi dlje kot velikan".


Nazaj