Šenčur kot Barcelona

27.04.2013

V kakšni drugi situaciji bi primerjava obeh klubo godila. Tokrat je ravno obratno. Kluba se ne moreta primerjati po nobeni strani, razen po rezultatu. Edina razlika pa je v tem, da je Barcelona štiri gole dobila na gostovanju v pol finalu lige prvakov proti gigantu Bayernu, Šenčur pa doma v 2.SNL proti zadnjeuvrščeni Dravinji!!! Šenčur – Dravinja 0:4!!!!

Po raztrgani igri v prvih desetih minutah je najprej zapretil Kotnik s strelom od daleč. Strel je letel preko vrat. Rezultat se ni spremenil tudi po predložkih Kotnika in Križaja. Z glavo sta bila nenatančna Košnik in Bunderla. Gostje so bili osredotočeni na branjenje in hitre protinapade. V 30 minuti je s prostega strela zadel nekdanji nogometaš Šenčurja Matjaž Kek, ki je prestrelil domačega vratarja. Šok za domače in 1:0 za goste. Sledili so še trije poiskusi domačih. Streli Križaja, Kerna in Bunderle pa niso našli cilja. Kdor ne da dobi in nov šok. Že v sodnikovem podaljšku se je ponovila situacija kot pri prvem golu. Po novem prostem strelu gostov je domačo mrežo zatresel kdo? – Matjaž Kek. Skrb za domači tabor.

Na začetku drugega dela igre je domači trener Branko Pavlin opravil dve menjavi. Igro sta zapustila Babić in Brezarič, v njo pa sta vstopila Marijan in Stanko. Po veliki terenski premoči, ko je gol domačih visel v zraku pa je znova udarila gostujoča »kontra«. Rezultat na semaforju pa je prikazal 0:3. Domači so imeli žogo veliko več v posesti kar pa očitno ni štelo. Gostje so domala vse priložnosti spremenili v zadetek. V 59. minuti je s prostega strela nevarno zapretil Kotnik, nekaj minut za njem pa se Stanko ni dobro znašel pred gostujočimi vrati. Sledila je še zadnja menjava v domači ekipi. Košnika je zamenjal Avdić. Tudi dve akciji Marijana se nista izšli po domačih načrtih. V prvi je odlično streljal s strani, vendar je mariborski vratar, na začasnem delu pri Dravinji odlično posredoval. V drugi priložnosti je Marijan lepo podal pred vrata, kjer pa se Križaj ni najbolje znašel. Nekaj minut pred koncem pa še zadnji žebelj v domačo krsto. Nov hiter protinapad in domača barka je potonila kot Titanik. 0:4 in po Krškem še ena porcija prejetih golov. Tokrat na žalost na domačem terenu. Upajmo na boljše čase. Igralci med seboj kot tudi trenersko vodstvo se bodo pač morali pogovoriti med seboj in si naliti čistega vina. Tudi za ceno kakšnega treninga.

Pa srečno naprej!


Nazaj