Člani zaključili z remijem in šestim mestom

26.05.2013

Članska ekipa Garmin Šenčur je v soboto 25.05.2013 odigrala svojo zadnjo tekmo v letošnjem prvenstvu. Ta je bila v bližnjih Radomljah. Tekma je bila odigrana na terenu, ki je na nekaterih delih spominjal na bazen. Končni rezultat pa 0:0. S tem remijem se je Šenčur pomaknil mesto višje in tako končal sezono v 2 SNL na solidnem šestem mestu.

Šenčurjani so imeli prvo veliko priložnost že v prvi minuti, ko je Košnik že premagal domačega vratarja, stresla pa se je prečka. V 9 minuti je še enkrat poizkusil Košnik, vratar pa je žogo odbil v kot. Gostje so imeli v prvih 20-ih minutah veliko več od igre, nato pa so domači nekako vzpostavili ravnotežje. Prvič so nevarno zapretili v 25 minuti, ko je strel s prve končal čez vrata. Do konca prvega polčasa je nato igra potekala med obema šestnajst metrskima prostoroma. Igralci obeh ekip so si zaslužili pohvalo za borbeno in fer igro v težkih razmerah.

Drugi del je bil identičen prvemu. Na začetku močan pritisk Šenčurja, ki pa svojih priložnosti ni izkoristil. Košnik je še enkrat stresel okvir domačih vrat, tokrat vratnico. Domen se je še dvakrat znašel v ugodnih situacijah. Prvič ga je v skoku za las prehitel domači vratar, drugič pa je po slalomu med tremi domačimi branilci zaključil s strelom čez vrata. V 63 minuti je Bunderla poizkusil s prostega strela. Domači živi zid je preprečil zadetek, a kljub temu domačemu vratarju povzročil obilico dela. Vratar je odbito žogo od zida s skrajnimi močmi potisnil v kot. Nekaj minut za tem se je na nasprotni strani izkazal tudi gostujoči vratar Marić. Nato se je igra umirila in domači so vnovič postali enakovredni. V 83 minuti je gostujoči trener opravil edino menjavo. Mubi je zamenjal Avdića. Vsi na tribuni so v hladnem vremenu komaj čakali na zadnji sodnikov žvižg in ga tudi dočakali.

Sezona je končana. Šesto mesto je solidna uvrstitev, čeprav se je pričakovalo mesto ali dve višje. Kako naprej se bo treba še pogovoriti, verjetno pa so nekateri igralci odigrali zadnjo tekmo v dresu Šenčurja.


Nazaj