Dan mladosti ni prinesel točk mladini

27.05.2013
Dan mladosti 25.5.2013 je v soboto prinesel srečanje Roltek Doba in Šenčurja v kadetski in mladinski konkurenci. Deževna sobota je v kadetski kategoriji prinesla agresivno tekmo polno prekrškov s katerimi so prednjačili predsvem domačini. Vseeno so pokazali neverjetno željo po uspehu in to jih je vodilo v fanatično borbo na zelenici. Že uvod srečanja je prinesel zadetek Jurišiča z ogromne razdalje, kjer se ni posebej izkazal vratar Gregorc. Nadaljevanje Šenčurja je bilo obetavnejše in prineslo 4 lepe priložnosti, a sta bila Zupančič in Jagodic Bašič nenatančna. Tudi nadaljevanje je prineslo dinamično srečanje, kjer so nogometaši Doba še bolj pritisnili in zasluženo še drugič zadeli. Do konca Šenčurjani niso prikazali nekega močnega odziva in še drugič v štirih dneh izgubili.

Mladinsko srečanje se je začelo še šokantneje kot kadetska tekma, saj so po prvi hitri napadalni akciji domači povedli. Strelec je bil Derstvenšek v 30 sekundi po lepi akciji z leve strani. Tudi v nadaljevanju so domači bili konkretnejši in prek istega igralca zadeli še enkrat. Po zanesljivem vodstvu so se šele prebudili nogometaši Šenčurja, ki so si priigrali nekaj prekinitev in eno izmed teh izkoristili. Prosti strel je izvedel David Selan in z močnim udarcem zadel za znižanje izida. Potem se je srečanje odvijalo v dokaj izenačenem ritmu in bilo nekajkrat zelo naelektreno. Vseeno so gostje prišli do novega izenačenja, ko je po enem izmed mnogih priigranih kotov zadel znova Selan. Ob koncu so bili maloštevilni gostujoči privrženci prepričani, da bodo na Gorenjsko odnesli vsaj točko, a se je usoda žalostno pozabavala z njimi in njihovimi nogometaši. Tekla je 92 min. ko so nogometaši Doba izvedli eno redkih akcij v zadnjih minutah in prek Močnika zadeli še tretjič, ter s tem  prišli do tesne zmage. Torej drugič zapored so Šenčurjani ostali brez svojega plena na gostovanjih in se žalostni vračali domov. V naslednjem tednu se Šenčur vrača v normalen deloven ritem, ki prinaša eno tekmo ob koncu le tega in sicer bo s primorske prišla na obisk Izola.