Dva remija z Izolo

03.06.2013

Predzadnje domače srečanje sezone je v Šenčurju ponudila tekmo med domačimi nogometaši in ekipo Izole. Pred srečanji je imel trener Sedej veliko težav z sestavo mladinskega moštva, saj je precej igralcev manjkalo na račun poškodb in kartonov. Tokrat tudi nekateri kadeti niso bili na voljo zato sta obe ekipi nastopili s "samo" enajstericama nogometašev. Vseeno so bili kadeti mnogo kakovostnejši tekmec na srečanju in si že kmalu priigrali prednost prek Tominca, poleg tega pa na tekmi kar petkrat zadeli okvir vrat (vratnica, prečka). Poleg vseh teh priložnosti je bilo še nekaj takih iz katerih bi lahko srečanje varno pripeljali v svojo korist, a sta jih tokrat športna sreča in neučinkovitost pustili na cedilu. Namreč gostje so iz ene redkih situacij prišli do izenačujočega zadetka ko so zadeli neposredno iz prostega strela. V glavnem točka za potrditev 4. mesta in ohranjanje minimalnih možnosti za 3. mesto ob koncu prvenstva.

Mladinska tekma je ponudila najbolj "mešano" zasedbo Šenčurja v celotni letošnji sezoni. V prvi vrsti gredo zahvale za pomoč dvema Janoma (Gregorc, Bohinc) ki sta tokrat igrala v precej netipičnih situacijah. Prvega običajno gledamo med vratnicama, a je tokrat povsem solidno opravil nalogo na desnem bočnem položaju, medtem ko je bil drugi, tako kot še nekateri poškodovan, a se je požrtvovalno vseeno odločil za pomoč samo desetim soigralcem. Tovrstna dejanja so v čast tem mladim nogometašem in samo želimo si lahko takih fantov s tovrstnimi dejanji v svoji sredini.

Tekma je bila dokaj nezanimiva, kjer so razmeram primerno gostje napadali, a kaj ko si resnih priložnosti niso pripravili. V prvem polčasu je Hočevar posredoval samo enkrat, po sijajnem strelu gostujočega napadalca. Šenčur pa je kljub zdesetkani zasedbi prišel do dveh izrazitih priložnosti, ko pa nista bila najbolj zbrana Bohinc in Puka. Tudi nadaljevanje je bilo raztrgano in vse do 70 minute težko rečemo, da je bila tekma vredna naziva 2.SML. Takrat pa so hiter protinapad izvedli domači nogometaši po katerem je sam pred vratarja prišel Selan in rutinirano zadel za vodstvo domačih. Na žalost pa je vodstvo trajalo samo 7 minut, ko so tudi gostje prišli do svojega zadetka na tem srečanju. Do konca se ni zgodilo nič pretresljivega in tekma se je tako kot kadetska končala z remijem 1:1.