Kadeti tretjič , mladinci prvič

02.09.2013

V tretjem krogu 2 SKL se je ekipa Šenčurja drugič predstavila domači publiki. Nasprotnik je bila ekipa Svobode iz Ljubljane. V uvodnem delu prvega polčasa so bili domači veliko več pri žogi in si ustvarili tudi nekaj lepih situacij za dosego zadetka. Gostje iz Ljubljane so poizkušali s preskokom igre in protinapadi ogroziti vrata Šenčurja, ampak je bila obramba domačinov zbrana in ni dopuščala presenečenj. Polčas se je končal brez zadetka 0:0.

Domači so v drugi polčas krenili še bolj odločno in samozavestno, že od prve minute so zagospodarili na igrišču. V 44. minuti je iz prostega strela za domačine zadel Luka Jagodic Bašič.

Gostje so še naprej poizkušali z dolgimi podajami presenetiti obrambo Šenčurja. Domači fantje so vse situacije reševali na visokem nivoju in niso dopustili presenečenj. V 61. minuti tekme se je težje poškodoval naš kapetan Kern Gregor, kateri je utrpel poškodbo glave in je moral igrišče zapustiti na nosilih. Grega so takoj odpeljali z rešilnim avtomobilom na šivanje. Gregu vsi želimo hitro okrevanje in da se čim prej vrne na nogometne zelenice.

Domači so po šoku (poškodba Kerna) še naprej s hitro igro ogrožali vrata nasprotnika. Ta se je srečno in uspešno branil do 64. minute, ko je drugi gol za domače dosegel iznajdljivi Nik Vratč.

Do konca se rezultat ni spremenil.

Šenčur: Gregorc Jan, Celar Žiga, Lipar Jan (Celjer Tilen 65'), Sirk Aljoša, Rozman Kristian, Rakovec Nik (Gerkman Andraž 77'), Ovnik Žan, Ferlan Rok, Jagodic Bašič Luka, Kern Gregor (Končan Nejc 73'), Vrtač Nik (Hadžirić Anis 66')

Rezervni igralci: Oselj Žiga, Celjer Tilen, Hadžirić Anis, Gerkman Andraž, Končan Nejc, Apostolovski Črt

Strelci: 1:0 - Jagodic Bašič Luka (44'), 2:0 - Vrtač Nik (64')
Rumeni kartoni: Kern Gregor (61')

Na prvi septembrski dan so mladinci Šenčurja odigrali že tretjo tekmo nove sezone. Tokrat jim je v goste prišla ekipa Svobode, ki je do tega trenutka igrala samo eno tekmo in zmagala na vročem gostovanju v Trbovljah. V drugem kolu je prišlo v Ljubljani na tekmi z Šmartnim do tako hudega naliva, da se tekma ni odigrala do konca. Pred tekmo smo pričakovali sila težko tekmo za domače, kar pa se v praksi ni izkazalo za resnično. Razen napake domačih v 26. minuti, ko so gostje prek Omeroviča povedli, so šenčurski igralci ves čas tekme bili boljši tekmec in na koncu visoko slavili s 4:1. Na srečo in zbranost napadalcev so domači hitro prišli do izenačenja. Nesebično je podal Dobnikar zadel pa Ilić. V 40 minuti so domači prek Dobnikarja povedli in odšli na odmor z minimalno prednostjo. Akcijo je začel Gorjanec, rutinirano pa zaključil Dobnikar. V drugem polčasu smo gledali nogomet na en gol in to gol Svobode. Poleg zadetkov Grašiča in Luke Novaka bi domači lahko do vrha napolnili mrežo Ljubljančanov. Očitno so nekaj streliva hranili še za naslednje tekme. Posebej prekrasen je bil gol Novaka, ki je po prodoru zadel z nekje 18 metrov v prečko žoga pa se je od okvirja odbila prek črte za prepričljivih 4:1. 

Čestitke domačim za prvi komplet treh točk, ki so si ga z všečno in učinkovito igro povsem zaslužili.

 

V naslednjem tednu Šenčur gostuje pri Dobu, kjer bomo spremljali eno od treh tekem tega vikenda teh dveh tekmecev. Namreč poleg mladinske in kadetske tekme, je prav tako v nedeljo 8.9.2013 v 2.SNL ligi na sporedu še dvoboj članskih ekip teh dveh sredin.

Vljudno vabljeni na ogled teh tekem!   


Nazaj