Za slovo od pokala remi v Mariboru

05.12.2013

Z povratno tekmo pokala proti Mariboru so tudi člani zaključili z jesenskim delom sezone. Vprašanje kdo se bo uvrstil v polfinale je bilo bolj ali manj rešeno že na prvi tekmi v Šenčurju. Takrat so vijolice slavile z 2:5. Povratna tekma je bila zato nagrada za nogometaše Šenčurja. Zaključiti prvi del sezone v Ljudskem vrtu proti najboljši ekipi v Sloveniji pač ni ustaljena praksa. Glede na kar dolg premor od zadnje tekme v 2. SNL do povratne v Mariboru je  trenerskemu štabu povzročilo kar nekaj sivih las. Sedemnajst dni premora je pač veliko. V tem času so opravili tri treninge na pomrznjenem igrišču. Kot pa se je izkazalo na tekmi v Mariboru je bil strah trenerjev odveč. Fantje so se več kot dostojno zoperstavili državnim in pokalnim prvakom iz Maribora. Za prikazano igro si zaslužijo vse pohvale.

Z sredine igrišča so prvi pričeli Šenčurjani. Že v peti minuti je Kotnik z okoli 30m poizkusil iz prostega strela. Izkazal se je vratar Cotman, ki je s skrajnimi močmi odbil žogo v kot. Po preteku dveh minut nova priložnost za Šenčur. Levstek je pobegnil domači obrambi in se sam znašel pred Cotmanom. Njegov strel pa na žalost ni zadel cilja. Ti dve priložnosti sta bili znak za alarm v domači vrsti. Za domače sta poizkusila Bohar in Tavares, oba pa sta merila mimo desne vratnice. V 33 minuti je porumenel Jerković. Iz prostega strela pa so domači povedli. Šenčurska obramba predložka v kazenski prostor ni uspešno izbila. Žogo so ustavili in Zahoviću s parih metrov ni bilo težko zadeti. 1:0 za Maribor. Nato je z novim prostim strelom poizkusil Kotnik, Cotman pa je bil zopet uspešnejši. Na drugi strani je z lob udarcem poizkusil Zahović. Do konca prvega dela še po ena priložnost na vsaki strani. Za goste je od daleč poizkusil Levstek, za domače pa je bil neuspešen Bohar. Polčas torej 1:0 za Maribor.

Na začetku drugega dela je gostujoči trener Pavlin opravil prvo menjavo. Poškodovanega Košnika je zamenjal Lukanc. Po enakovredni igri je v 54 minuti minuti sledil šok za domače. Kotnik je podal iz kota na prvo vratnico, kjer je Dolžan z glavo premagal Cotmana. Kmalu je sledila še druga menjava v ekipi Šenčurja. Beganovića je zamenjal Đurić. V 69 in 76 minuti se je dvakrat izkazal vratar Šenčurja Šmajd. Obakrat je veselje preprečil Arghusu. Za Šenčur je do konca tekme poizkusil še Dolžan, ki pa je s strani streljal mimo leve vratnice. V 80 minuti še zadnja menjava Pavlina. Levstek je svoje mesto na igrišču prepustil Markiču. Do konca so domači poizkušali doseči zmagoviti gol, kar pa jim brez kakšnih omembe vrednih priložnosti ni uspelo. Tako se je tekma končala z 1:1, kar je za Šenčur vsekakor odličen rezultat. Sedaj sledi krajši premor nato pa v boj za nove zmage.

foto: Jure Banfi/SNPortal.si